Bloguri
Display # 
# Web Link Hits
1   Link   Brambura
Aveam sã-mi aflu surprinderea cã gasesc un ghid al Bucureştiului în cartea scrisã de Gheorghe Florescu. Un Bucureşti despre care mai aflu poveşti din copilãrie de la prietenii mei care s-au nãscut aici, Bucureşti pe care l-am râvnit mult când eu eram copil, fiindcã „acolo se gãseau” şi de acolo îmi mai trimitea mãtuşa când şi când lucruri care mã fãceau staroste timp de maxim o sãptãmânã în faţa blocului.
442
2   Link   Cinabru
Trebuie sa marturisesc. Nu am fost niciodata amator de cafea. Daca este, o beau. Nu prea dulce. Dar habar nu am care e o cafea buna, care una proasta, care una cumplita. Asa ca l-am citit pe Gheorghe Florescu si pentru a afla cum naiba recunosc o cafea buna.
504
3   Link   Adrian Matus
Cei interesaţi de romane autobiografice în care se descrie o viaţă interesantă, bine ascunsă de aura celebrităţii, trebuie neapărat să citească "Confesiunile unui cafegiu"
1241
4   Link   Cazan Marius Traian
Considerǎm cǎ volumul semnat Gherghe Florescu trebuie tratat de cǎtre cercetatori ca un izvor de calitate, bineînțeles fǎrǎ sǎ trecem peste limitele firești ale unei scrieri memorialistice. Ceea ce meritǎ toatǎ atenția este atmosfera pe care autorul reușește sǎ o recompunǎ despre o perioadǎ despre care astǎzi se vorbește fie stereotipic, fie cu un înalt grad de militantism politic.
427
5   Link   Iesirea din indiferenta
Si pentru mine este o premiera. Este prima carte pe care m-am hotarat sa o recomand celor care citesc acest blog. M-am abtinut pana acum sa fac recomandari de carte…ar fi foarte multe carti care merita, din punctul meu de vedere, sa fie citite.
431
6   Link   Teacup
Mi-a placut aceasta carte. Citind-o am retrait acei ani grei. Ani cu multe privatiuni. Unii romani (mai tineri decat autorul sau decat mine) nu le-au trait; altii se fac ca au uitat viata traita atunci.
423
7   Link   Teodorescu Catavencu
Numele i-l ştiam, dar mă gîndeam că e o simplă potrivire. Cunoscut probabil de toţi băutorii de cafea din Bucureşti, Gheorghe Florescu era responsabilul magazinului de „coloniale” de pe Hristo Botev. Era unul dintre puţinii români care vindeau cafea în Bucureşti. Prin tradiţie asta era afacere armenească. Magazinul respecta de altfel tipicul prăvăliilor armeneşti. La dl Florescu găseai cea mai bună cafea, pînă la 4 martie 1977, cînd blocul de pe colţ, Hristo Botev 10, s-a prăbuşit de-a latul străzii. Florescu a obţinut alt sediu pentru cafegeria lui, iar cea mai mare parte a clientelei l-a urmat.
339
8   Link   George Balan
Nume, situaţii, studii de caz fac ca volumul lui Gheorghe Florescu să fie o lectură palpitantă. Cel puţin la fel de savuroasă precum o ceaşcă de cafea pregătită şi servită aşa cum se cuvine, fără grabă, cu atenţie la detalii.
464
9   Link   Vaisamar
Am terminat de citit „Confesiunile unui cafegiu”, de Gheorghe Florescu, despre care Dan C. Mihăilescu spunea: „Este cartea anului, marea surpriză a lui 2008”. Nu pot decât să mă raliez acestui verdict. Am avut mari revelaţii citind mărturisirile „armenaşului” fost ucenic al ilustrului cafegiu Avedis Carabelaian.
372
10   Link   Adela
Cred că cea mai delicioasa parte din carte este aceea în care magazinul din Hristo Botev era in floare. Aflăm de exemplu cum Nichita locuia chiar vizavi și cum era mare iubitor de vodka rusească, cum Radu Beligan, Alexandru Rosetti poposeau într-o magazie din spatele magazinului, iar acolo, pe sacii de cafea se punea lumea la cale.
276
11   Link   Bogdan Antonescu
Nu stiu daca este "cartea anului, marea surpriza a lui 2008" (Dan C. Mihailescu), dar este singura carte pe care am citit-o anul acesta pe nerasuflate.
1267
12   Link   Gustul cireselor
Cine stie, poate in viitor nu vom mai cumpara cafeaua cu reclama TV ci cafeaua de la magazinul din colt, unica dupa reteta unui om pasionat de munca lui. Si sunt atatea alte gusturi care isi asteapta maestrul…
333
13   Link   Berile de aur
Ca document, e o carte extraordinară. Dacă ai, să zicem, între 40 şi 80 de ani, şi vrei să-ţi dai cu părerea despre comunismul din România (pe care l-ai trăit, deci oricum ai o părere, volens-nolens), ar trebui să citeşti această carte înainte să deschizi clonţul.
429
14   Link   Cronicarul de carte
O carte cu adevarat unica din mai multe puncte de vedere. Gheorghe Florescu, prin experienta s-a personala se afla intr-o pozitie exceptionala pentru a spune o astfel de poveste exceptional.
355
15   Link   Altmarius
Ati baut vreodata cafea Avedis? Poate ca da, poate ca nu. Avedis facea o cafea sublima, iar Keskerian, un alt armean, facea o cafea magnifica, dupa cum mi s-a confesat dl Gheorghe Florescu
344