Cronici
Display # 
# Web Link Hits
1   Link   Revista 22
O carte-document care, prin condeiul autorului, devine şi o carte de literatură.
875
2   Link   Cotidianul
A cunoscut, vrând-nevrând, acele poveşti de viaţă pe care poate doar cârciumarii învăţaţi să dezlege limbile ajung să le ştie.
480
3   Link   Observator Cultural
Lumea pe care o descrie Gheorghe Florescu este cea a şmecherilor, a învîrtiţilor, a aranjaţilor, a celor care îşi urmăresc prosperitatea personală dincolo de capriciile unui dictator.
1431
4   Link   Dan C Mihailescu
O carte fabuloasa, scrisa cu cinica sinceritate, sagace, necrutator si subtil, cu fibre de sarcasm si orgoliu invulnerabil, intr-un horror vacui tipologic, cu sute de personaje din securitate, militie, procuratura, SIE, nomenclatura PCR si lumea interlopa, dar si din elita literara, teatrala, medicala, muzicala, religioasa si ziaristica a Bucurestilor din ultima jumatate de veac.
298
5   Link   AraratOnline
Poate ca nu as fi ajuns sa citesc o carte de cafea si cafegii din Bucuresti daca fata mea nu mi-ar fi atras atentia în mo d special. Marturisesc ca nu prea mai am timp de citit de cînd m-am pensionat si am grija de nepotii mei, asa ca am privit cu suspiciune propunerea fetei mele, care, tot colaborînd la revista de cultura armeana „Ararat“, este la curent cu toate noutatile ce-i privesc pe armeni.
980
6   Link   Bedros HORASANGIAN
O fabuloasa carte despre lumea de altadata, scrisa si descrisa prin prisma istoriei cafelei, cafenelelor si cafegiiilor din Bucuresti, se dovesdeste surprinzatorul volum al lui Gheorghe Florescu, "Confesiunile unui cafegiu" (Humanitas, 2008).
794
7   Link   24-Fun
Ca o bomba au cazut memoriile unui gestionar al comertului socialist, Gheorghe Florescu. Confesiunile unui cafegiu (Editura Humanitas) ale acestui Florescu valoreaza la fel de mult cat raportul Comisiei Tismareanu despre comunismul romanesc.
1240
8   Link   Cronica Romana
Povestea cafelei Avedis, preparata dupa o reteta secreta de la Curtea otomana, merge mai departe cu voia domnului Gheorghe I. Florescu.
998
9   Link   RFI Romania
A învăţat cum se prepară o cafea perfectă de la unul dintre maeştrii cafelei: Avedis Carabelaian, un cafegiu armean, patronul unui local popular din Bucureştii anilor 60. El însuşi devine cafegiu şi şef al magazinului de cafea şi delicatese din str. Hristo Botev numărul 10. Printre clienţii săi s-au numărat tot felul de celebrităţi din acea vreme: literaţi, actori, medici sau avocaţi, dar şi cadre cu grade înalte din Securitate şi Miliţie ori diverşi privilegiaţi ai regimului. Cafeneaua lui era, cum s-ar spune, locul unde se întîlnea vechea boierime cu noua Securime.
810
10   Link   Adevarul.ro
Ucenic al celebrului cafegiu armean din Bucureştii vechi, Avedis Carabelaian, şi autor al cărţii „Confesiunile unui cafegiu“, Gheorghe Florescu a continuat să prepare cafeaua „Avedis“ chiar şi în cele mai severe perioade ale „comerţului socialist“, în pofida sistemului şi în virtutea lui.
1727