De ce Avedis PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 09 April 2010 13:39

 

De ce Avedis?

Am dat cafelei pe care am prăjit-o, am vîndut-o și am preparat-o cu toată dragostea pentru toți clienții mei, fără excepție, numele de Avedis, în amintirea și pentru cinstirea memoriei mentorului meu în arta prăjirii cafelei, marele cafegiu armean Avedis Carabelaian. De la el am aflat pe parcursul a multor ani de ucenicie și de muncă de minimum 14 ore pe zi toate secretele celei mai bune cafele din lume, secrete bine păstrate de cafegii armeni ai vechiului București. Această cafea este cea pe care am vîndut-o în perioada 1971-1985 în centrul Bucureștiului, și datorită ei m-am remarcat drept un comerciant atipic în plin comunism.

Numele mărcii de cafea Avedis apare menționat pentru prima oară în cartea mea, Confesiunile unui cafegiu. El nu a existat ca atare înainte de 14 noiembrie 2008, dată la care a devenit public, ca proprietate intelectuală a mea, incontestabilă conform legilor dreptului de autor respectate în întrega lume, deci și în România.

Cafeaua comercializata de mai multe luni de o firma din Bucuresti sub acest nume nu are absolut nici o legatura, nici cu mine, si nici cu cafeaua Avedis pe care am vindut-o eu in Hristo Botev 10 și Sfintilor 6, cea despre care vorbesc in cartea mea. Acest nume a fost preluat din carte, fara acordul meu si al urmasilor domnului Carabelaian.

Prin utilizarea numelui marelui meu maestru, cu acordul fiului său, Anton Carabelaian, doresc să restitui familiei sale măcar o părticică din marea bucurie pe care prietenia, generozitatea și prețuirea acestui om cu totul special mi-au adus-o vreme de foarte mulți ani, și să fac ca povestea lui să meargă mai departe.

 

Last Updated on Friday, 09 April 2010 13:45